Zrnková káva Peru SHB Organic

Neohodnoceno

Šálek má čisté voňavé aroma a celkově velmi dobrou rovnováhu se střední kyselostí, ale lepším tělem než jiné jihoamerické nabídky. Je tu velmi pěkný závěr s nádechem téměř kořeněné chuti, tóny čokolády a sirupově sladký závěr.

100% jednodruhová káva Arabica

70 Kč 170 Kč 340 Kč 650 Kč od 70 Kč
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu

Peruánská organická káva z peruánských And v San Ignacio a Cajamarca na pozemcích v nadmořské výšce od 1200 m.n.m. do 1800 m.n.m.. 

Peru je největším světovým producentem organické kávy a ročně vyváží přes 30 000 tun zelené kávy. A co víc, existuje téměř 220 000 akrů peruánských farem na výrobu organické kávy, z nichž většina používá přírodních metod ve vysokých nadmořských výškách v severní části národa And. Mnoho peruánských farmářů už roky používá přírodní metody a jiné generace staré, v podstatě „organické“ techniky, a už dávno se rozhodli, že ekologická certifikace jim nabídne nejlepší potenciální příjem ve srovnání se sousedními, neekologickými regiony. Peruánské farmy, které využívají přírodní metody, podporují zdravé ekosystémy a chrání původní lesy tím, že poskytují útočiště místním populacím ptáků, které zase kontrolují škůdce a hmyz a pomáhají farmářům vyhnout se chemikáliím a pesticidům. Standardy pro organickou kávu v Peru vyžadují, aby všechna hnojiva a komposty byly ekologické, což jde ruku v ruce s tradičními pěstitelskými metodami Peru (a mnoha dalších národů) a recyklace kávové drtě, mulče a hnoje pro kompost. Celkově je káva největším peruánským exportem, což z ní činí devátého největšího producenta neorganické arabiky na světě.

Peruánská oblast Cajamarca byla historicky součástí incké říše a dnes má řadu oblastí, které zůstávají silnými centry mezinárodního cestovního ruchu. Hlavní město regionu, také pojmenované Cajamarca, spočívá na úpatí And jako nádherně zachovalé španělské městečko z koloniální éry plné vlastních památek a cílů. Tento region má vynikající subtropické podnebí, úrodnou půdu a mírné období dešťů, díky nimž je vhodný pro produkci arabiky.