Papua New Guinea Plantation Sigri

Celkově vyvážená chuť s ovocnou aciditou s nádechem jablka, čokoládovou hořkostí a delší dochutí s vanilkovým aroma.

100% jednodruhová káva Arabica

hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
85 Kč 200 Kč 390 Kč 770 Kč od 85 Kč
Dostupnost: Skladem Skladem Skladem Skladem Zvolte variantu
Papua New Guinea Plantation Sigri
Papua New Guinea Sigri Plantation
Tip

Detailní popis produktu

Papua Nová Guinea Sigri Estate AA

Plantáž Sigri, která se nachází v údolí Wahgi v provincii Západní vysočina v Papui-Nové Guineji, byla založena v padesátých letech minulého století a rychle si získala reputaci, která nadále rostla, přičemž společnost Sigri byla mezinárodně uznávána jako producent labužnické kávy, která odpovídá světové špičce více než 20 let.

Veškeré výsadby jsou výlučně Arabica a soustředí se na odrůdy Typica, které pocházejí ze semen zaváděných do Papuy-Nové Guineje z podnože Jamajka Blue Mountain Typica. Káva se pěstuje ve výšce 1500m.n.m..

Všechny pěstitelské a zpracovatelské postupy se řídí systémem, který je po mnoho let důkladně prověřený, a v každé fázi trvá na nejvyšších standardech a kvalitě.

PROCES
Káva Sigri prochází přísným mokrým procesem. Kontrola kvality začíná v terénu; kávová třešeň je ručně sbírána a pečlivě kontrolována rovnoměrnost; musí být červené a plně zralé, což umožňuje správnou rovnováhu cukru a kyseliny v třešni. Tato vybraná třešeň se poté v den sběru rozvlákní.

KVAŠENÍ
Následuje fermentační proces, který zahrnuje období tří dnů, každých 24 hodin promytím - ale na rozdíl od jiných vypraných zpracovaných káv následuje Sigriho proces úplným ponořením do vody na další den, což vytváří jedinečný profil chuti.

SUŠENÍ
Veškerá káva Sigri je sušena na slunci, aby dále vylepšila chuť. Následuje, třídění barev a nakonec ruční třídění. To v kombinaci s přísnou kontrolou kvality před balením vytváří tu nejlepší zelenou barvu, kterou je Sigri proslulá. Plantáž využívá strategii odstínů se střední hustotou a využívá dva typy stínových stromů. To podporuje rovnoměrné zrání kávových třešní a poskytuje prostředí pro nejméně 90 druhů ptáků.