India Monsooned Malabar
Káva je obzvláště působivá, protože má velmi malou kyselost. Ořechové příchutě jsou doplněny kořením, jako jsou hřebíček, muškátový oříšek, pepř a kardamom, stejně jako lehkou sirupovou sladkostí. Velmi plné tělo, které si také přijde na své jako espresso, stejně jako intenzivní, kořeněná dochuť.
100% jednodruhová káva Arabica
Detailní popis produktu
Monzunované malabarské fazole jsou obzvláště oblíbené jako espresso, ale také café crème. Doporučuje se zejména pro pijáky kávy, kteří milují nízkou kyselost a plnou kávu.
Jedná se o vysoce kvalitní monzunový malabar, takže se dá pít čistý, ale také velmi dobře funguje jako základna pro míchání s ovocnějšími kávami, jako je Castillo z Kolumbie nebo Sidamo z Etiopie.
Základem této kávy Monsooned Malabar jsou indické fazole z Karnataka v okrese Chikmagalur, jedné z nejtradičnějších oblastí pro kávu v Indii. Legenda praví, že před více než 400 lety přinesl muslimský poutník Baba Budan ze své pouti do Svaté země s sebou sedm semen kávy. Zasadil je vedle svých horských olejů v Chikmagaluru, který je od té doby považován za kolébku pěstování kávy v Indii.
Káva se v Indii pěstuje ve velkém měřítku zhruba od roku 1840, kdy Britové založili kávové plantáže po celé jižní Indii. Tropické podnebí, vysoká nadmořská výška, slunečné svahy, bohaté srážky a humusové půdy v této oblasti jsou ideální pro pěstování kávy.
Káva z Indie byla během této doby přivezena do Evropy na dřevěných plachetnicích a plavba kolem mysu Dobré naděje trvala čtyři až šest měsíců. Část kávy, která byla uložena pod vodorovnou čarou, absorbovala vlhkost, která pronikla dřevem, a když dorazila do Evropy, káva už nebyla zelená, ale zlatožlutá, velká a téměř bez ovocných kyselin. Od té doby se tento efekt v Indii dále rozvíjí pomocí takzvaného monzunového procesu: přirozeně zpracovaná kávová zrna jsou rozložena ve vrstvách v cihelných nebo betonových skladech, kterými je během monzunových měsíců roku tažen vlhký vítr z Arabského moře. Červen až září.
Káva pochází z různých komodit v regionu a pěstuje se v nadmořské výšce 1 000 až 1 800 metrů na jílovité půdě. Káva se sklízí a zpracovává velmi opatrně a vybírá se podle velikosti, aby bylo dosaženo co nejrovnoměrnějšího pražení. Je oblíbený zejména u milovníků espressa.
Jak funguje proces monzunování?